Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Συμπληρώστε τα κενά

http://www.ilahi-tr.org/egitim/29903-turkce-soru-cevap-40.html
Erkek kapıyı aç ............... ................ geri döndü. Geç .............. için karısına yol verdi. Ellerindeki küçük yol çantaları ve bavullarıyla eve gir................. . Evin içinde bir tuhaflık var ...............


Kadın salon ............ bahçe tarafındaki panjurları aç ............ " Şu hale bak " de ................ kocasına. Her taraf toz ol ................. .

Evi temizle................. rahat et................ . Hemen işe başla ............... gerek. Erkek salon........................ yemek oda................... geç................ ve oradan karısına seslen................ . " Hemen temizlik yap ................. .............. başlayacaksın ? Biraz dinlen................ sonra yaparsın " dedi. Kadın manto............. çıkar............... askıya as............... . Erkek atrafına bak............. " akşamı düşündün mü ? ne yiyeceğiz " ............. . Kadın " bilmem hiç bir şey yok ev................ . Sen git.............. birşeyler al " .................. .................... ..................... . Erkek " Ne al ............... ? biliyorsu alış veriş hiç anlaşmam " .................

Erkek yiyecek birşeyler al.............. .................. çıktı. Kadın " O gel ............... temizliği bitir.............. " .............. düşünd.

Çok kısa bir zamanda ............... yemek odasını............... salonu temizledi. Mutfağın tayansalırını da sil.............. ............... çantaları aç ............ kirli çamaşırları ayırdı.
Erkek kapıyı aç .......tı........ ........ve........ geri döndü. Geç ........mesi...... için karısına yol verdi. Ellerindeki küçük yol çantaları ve bavullarıyla eve gir....diler............. . Evin içinde bir tuhaflık var ...dı............

Kadın salon ...dan......... bahçe tarafındaki panjurları aç ...tı......... " Şu hale bak " de ...di............. kocasına. Her taraf toz ol ......muş........... .

Evi temizle................. rahat et................ . Hemen işe başla ....mak........... gerek. Erkek salon.............dan........... yemek oda........sına........... geç.........ti....... ve oradan karısına seslen......di.......... . " Hemen temizlik yap .....maya............ .....mı......... başlayacaksın ? Biraz dinlen.....dikten........... sonra yaparsın " dedi. Kadın manto........sunu..... çıkar.....ıp.......... askıya as.......tı........ . Erkek atrafına bak.....tı........ " akşamı düşündün mü ? ne yiyeceğiz " ....dedi......... . Kadın " bilmem hiç bir şey yok ev.....de........... . Sen git....de.......... birşeyler al " ......dedi............ .................... ..................... . Erkek " Ne al ..yım............. ? biliyorsu alış veriş hiç anlaşmam " ......dedi...........

Erkek yiyecek birşeyler al....mak.......... ......için............ çıktı. Kadın " O gel ......meden......... temizliği bitir....meliyim.......... " ........diye...... düşünd.

Çok kısa bir zamanda ............... yemek odasını......ve......... salonu temizledi. Mutfağın tayansalırını da sil.....di......... .........ve...... çantaları aç ........tı.... kirli çamaşırları ayırdı.