Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Συμπληρώστε τα κενά


Aşağdaki metni uygun ek ve sözcüklerle tamamlayın.


Erkek kapayı aç............. .............. geri döndü. Geç............ için karısına yol verdi. Ellerindeki küçük yol çantaları ve bavullarıyla eve gir.......... . Evin içinde bir tuhaflık var............. . Kadın salon........... bahçe tarafındaki panjurları aç............. "şu hale bak" de......... kocasına. Her taraf toz ol.............. . Ev temizle............. rahat et............. . Hemen işe başla............... gerek. Erkek salon........................yemek oda..................geç............ ve oradan karısına seslen................... . "Hemen temizlik yap.............. ................ başlayacaksın? Biraz dinlen................sonra yaparsın" dedi. Kadın manto............. çıkar............... askıya as................ . Erkek etrafına bak.............. "akşam düşündün mü, ne yeyeceğiz? " ........................ " Bilmem hiç bir şey yok ev.............. . Sen git.................. birşeyler al"............................................ . Erkek " ne al...................? Biliyorsun alış verişten hiç anlamam"......................
Erkek yiyecek birşeyler al............. ................. çıktı. Kadın " O gel............. temizliği bitir................ "..................... düşündü. Çok kısa bir zamanda ...................yemek odasını............... salonu temizledi. Mutfağın fayanslarını da sil............................... çantaları aç....................... kirli çamaşırları ayırdı.
Erkek kapayı açtı ve geri döndü. Geçmesi için karısına yol verdi. Ellerindeki küçük yol çantaları ve bavullarıyla eve girdiler . Evin içinde bir tuhaflık vardı . Kadın salonun bahçe tarafındaki panjurları açtı "şu hale bak" dedi kocasına. Her taraf toz olmuş . Ev temizlenmeden rahat etmem . Hemen işe başlamam gerek. Erkek salondan yemek odasına geçti ve oradan karısına seslendi. "Hemen temizlik yapmaya mı başlayacaksın? Biraz dinlendikten sonra yaparsın" dedi. Kadın mantosunu çıkarıp askıya astı. Erkek etrafına bakıp "akşam düşündün mü, ne yeyeceğiz? " kadın " Bilmem hiç bir şey yok evde . Sen git yiyecek birşeyler al"dedi . Erkek " ne alayım? Biliyorsun alış verişten hiç anlamam"dedi Erkek yiyecek birşeyler almak için çıktı. Kadın " O gelmeden temizliği bitirmeliyim "diye düşündü. Çok kısa bir zamanda da yemek odasını ve salonu temizledi. Mutfağın fayanslarını da sildi çantaları açıp kirli çamaşırları ayırdı.